Gyakran
Ismételt
Kérdések

Egy relaxációs program elkezdése előtt számtalan kérdése merülhet fel annak, aki még nem gyakorolja napi szinten a relaxációt. Az alábbiakban összegyűjtöttük és megválaszoltuk a leggyakoribb kérdéseket. Ha olyan kérdésed merült fel, amire honlapunkon nem találtál választ írj nekünk bátran: info@mostmulik.hu

Biztosan segíteni fog?

A relaxáció bizonyítottan stressz csökkentő hatású. A stressz a legtöbb esetben a feszültségből eredő fejfájások okozója. A relaxáció megnyugtatja a szervi- és vegetatív idegrendszert. Biztosan észrevetted már, hogy ha beteg vagy hajlamos vagy bóbiskolni. A bóbiskolás a test természetes relaxációja, amit tehát eddig is végeztél magadtól. Ilyenkor az agy az ún. alfa agyhullámok állapotába kerül, ami automatikusan beindítja a test öngyógyító mechanizmusait. A HRP relaxációi ezt a természetes képességedet használják módszeres gyakorlatok által.

Hogyan tudom beváltani az ajándékutalványomat?

A menüben kattints a ’HRP jelentkezés’ gombra. Töltsd ki az ’email cím’ és a ’jelszó, jelszó megerősítése’ mezőket majd kattints a ’tovább a fizetésre’ gombra. A felugró ablakban kattints az ajándékutalvány beváltása gombra és írd be az utalványodhoz tartozó egyedi kódod. Már kész is vagy! 1 hónapos előfizetésed immár aktív. Jó munkát és sok sikert kívánunk!

Mégis hogyan lazuljak el, ha nagyon fáj a fejem?

Az első gyakorlatokban kifejezetten arra készültünk, hogy a feszült, fájdalmakkal élő és a relaxációt még sosem próbáló embertársainknak segíthessünk. Ha fájdalmaid vannak az még egy ok arra, hogy meghallgasd a Kezdőgyakorlatot. Meg fogod látni, hogy a hosszú bevezető során fokozatosan eljutsz oda, hogy jól essen becsuknod szemed. Pár perc hallgatás után érezni fogod, hogy el tudod engedni magad.

Ha bizonytalan vagy nyitott szemmel ülve kezdd el hallgatni a Kezdőgyakorlatot. Amikor már hallgatod valamelyik gyakorlatot és úgy érzed, hogy szívesen becsuknád szemed: tedd meg és folytasd úgy a lazítást. Ha azt érzed, hogy enyhültek a tünetek biztosan tudhatod, hogy neked is segíteni fog a HRP.

Honnan tudom, hogy meddig tart az előfizetésem?

Az előfizetés 4 hétig tart. Ezidő alatt a belépés után megjelenő oldal bal oldalán nyomon követheted, hogy még meddig érvényes az előfizetésed. A regisztráció során kapott automata e-mail szintén tartalmazza az előfizetés érvényességi idejét.

Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

Még sosem relaxáltam. Nekem is menni fog?

Igen, a relaxáció elsajátítása semmiféle iskolai előképzettséget nem igényel. Nemre, korra, képzettségre való tekintet nélkül bárki belevághat. A program lépésről-lépésre megnyugtatja az idegrendszert és fokozatosan felépítésének köszönhetően kezdő meditálók is könnyedén elvégezhetik.

Hogyan fejti ki hatását a HRP?

A HRP segít levezetni a felgyülemlett stresszt szervezetedből. A legtöbb fejfájás feszültségből ered. Ezek a feszültségek lehetnek fizikai stressz tünetek és belső, lelki stressz tünetek. A HRP gyakorlatok mindkét esetben segítenek. Mivel az agy nem érez fájdalmat ezért a migrénes típusú fájdalmak zöme belső ’tudati fájdalom’. A HRP segít megválaszolni és tudatosítani, hogy mi okozza a fejfájásokat vagy migrént. A fájdalmak egy része lelki konfliktusainkban rejlik. A belső egyensúly kialakítása végett a relaxációs gyakorlatok a lelki feszültségek feloldására is törekednek.

A HRP segít aktivizálni a szervezetünk által termelt fájdalomcsillapító hormonokat. Szervezetünk kb 50 féle fájdalomcsillapító anyagot termel. Az endorfin például egységnyi adaggal mérve erősebb fájdalomcsillapító hatású, mint a legerősebb klinikumban használt szer a morfium. A relaxációs gyakorlatsorozat és a benne található fájdalom tudatosító gyakorlatok segítik az endorfin termelést és koncentrálását a test fájdalom tünettel érintett területére. A migrénes fájdalmak esetén a vérerek tágulását és összehúzódását okozó vérnyomás ingadozás kiegyensúlyozására törekedtünk a relaxációk készítése során. Az 5 napos program végére ez a belső ingadozás csillapod fog és ezzel együtt a tünetek is enyhülnek. A HRP a régóta fennálló, az idegrendszer által megtanult fájdalmak elmulasztására is alkalmas. Sőt a program kifejezett célja, hogy segítsen az ebben érintetteknek. A relaxációkon keresztül segítjük az idegrendszert, hogy a fejfájás tünetet elmulassza és többé ne hozza létre. A fájdalom természetesen életünk és életben maradásunk fontos része! A HRP abban segít, hogy a fejfájást tüneteinek okát megszüntesd. Ha valamilyen baleset ér, az természetesen továbbra is az elvárható fájdalomtünetet fogja okozni.

Mennyi idő múlva hat a HRP?

Adj a testednek és az idegrendszerednek néhány napot. A program elvégzése alatt az idegrendszer fejlődik, az agyad tanul, ehhez idő kell. A program végére az idegrendszerben felgyülemlett feszültség levezetődik. Így a stressz okozta fájdalom tünet is csillapodni fog. Régóta fennálló migrénes fejfájás esetén pár napba telhet, mire érezhető az enyhülés.

Hányszor kell elvégezni a relaxációkat?

A HPR relaxációit elég egyszer, a megadott sorrendben elvégezni! Jelentkezés után hozzáférést kapsz a relaxációkhoz és az ütemezéshez, ami tartalmazza a gyakorlatok sorrendjét.

Ehetek-e fájdalomcsillapítót a HRP közben?

Igen, természetesen. Amit kezelőorvosod felírt azt, ha szükséges a szokásos módon vedd be. Amint a program hatására megszűnik a fejfájásod egyeztess orvosoddal a kezelés további szükségességéről.

Jól csinálom?

Minden relaxációs gyakorlat, amivel próbálkozol jót tesz. Nem tudod elrontani. Ha bármely HRP gyakorlat hatására nyugodtabbá válsz és csillapodik a fájdalom biztos lehetsz benne, hogy jól csinálod. A Te dolgod csak annyi, hogy becsukd a szemed és hallgasd a gyakorlatokat.

Milyen pózban meditáljak?

Röviden: ahogy jól esik! Ülhetsz és fekhetsz is. Ha részt veszel a HRP programban és kipróbálod a Kezdőgyakorlatot a számodra kényelmes pozíciót válaszd. Ha ülsz, a kezeidet tenyérrel felfelé vagy lefelé tedd combodra. Lábadat tartsd egymás mellett, hogy a vér szabadon áramolhasson bennük. Ha jobb érzés fekve gyakorolnod, feküdj a hátadra.

Elkalandozott a képzeletem a gyakorlat közben. Mit tegyek?

Normális, ha képzeleted elkalandozik relaxáció közben. Éber állapotban is megtörténik mindenkivel. Nincs semmi baj! Ha észreveszed magadon, hogy gondolataid máshol járnak végy egy mély lélegzetet és kövesd tovább a gyakorlatot. A lazító gyakorlatok szövege, akkor is hat tudatalattidra és testedre, ha gondolataid máshol járnak.

Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

Hogyan született meg a HRP módszere?

A HRP módszerét Baglyas György relaxációs tréner dolgozta ki.
8 évig oktattam az agykontroll módszerét országszerte. Ezen belül a különböző mentális fájdalomcsillapító technikákat, a koncentrációt, imaginációt- és intuíciót fejlesztő módszereket kedveltem leginkább. Részt veszek a hazai coach képzésben is oktatóként. Kidolgoztam felnőtteknek és gyermekeknek szóló relaxációkat. Alapvetően racionális vagyok, hosszú távú célom egy regeneratív biogazdálkodás létrehozása: www.lovasipermakultura.hu. Szabadidőmben -örömből és hiánypótlás végett- műhelyemben Waldorf iskolák számára készítek oktatási segédeszközöket: www.atablas.hu. 4 gyermekes, házas, 40 éves vidéki édesapa vagyok. “Baglyas Gyuri száz százalékosan hiteles, nagy tudású szakértője a relaxációnak és számos mentális technikának. Mondandóját mindig logikusan építi fel és kitűnő, szuggesztív előadó. Szívből ajánlom hát mindenkinek.” dr. Domján László, orvos és agykontrolloktató

Egyedül vagy másokkal végezzem el a HRP-t?

A HRP-nek két fő része van. A relaxációs gyakorlatok és a munkafüzet. Egy család vagy közösség tagjai együtt is relaxálhatnak. Ha egy családban többen is érintettek fejfájás vagy migrén által ezt javasoljuk is. A HRP program előfizetéssel fejfájós szeretteidet, ismerőseidet is segítheted.

A munkafüzet feladatait érdemes egyedül, csendben és elmélyülten elvégezni.

Pszichológushoz, pszichiáterhez járok, én is elvégezhetem a HRP programot?

A relaxációs gyakorlatoknak nincsenek káros mellékhatásai. Aki testi vagy lelki tünetekkel orvosi kezelés alatt áll annak javasolt egyeztetnie kezelőorvosával. Ha orvosi kezelés alatt állsz fejfájás miatt, a kezelés remek kiegészítése a HRP, mert a relaxáció alatt a test öngyógyító funkciói beindulnak.

Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

Elaludtam a gyakorlat alatt, mit tegyek?

Semmi baj! Fogadd el, hogy a szervezetednek pihenésre van szüksége. Az első néhány napon normális, ha elalszol a gyakorlatok alatt. Ez esetben is tanul az agyad és idegrendszered.

A relaxációk során azonban fontos, hogy elvégezd a vizualizációs gyakorlatokat és a belső párbeszédeket. Meg kell tanulnod fókuszálni gondolataidat, képzeleted és elismételni magadban a pozitív állításokat. Ehhez javasolt a HRP 3,4,5 gyakorlatát napközben ülve elvégezni. Gyakori elalvás esetén a napközbeni gyakorlatokat támlás, karfás széken végezd el. Az első pár percben lehet, hogy ez kényelmetlennek fog tűnni, de pár perc után már nem fogsz erre figyelni.

Mit tehetek még a fejfájásom elmulasztásáért?

Ha kivizsgáltattad magad orvosoddal, elfogadod a kezelését és elvégzed a HRP programot is a következők javasoltak:

Ha szervi betegség miatt már orvosi kontroll alatt állsz a HRP eredményes kiegészítése lesz orvosi kezelésednek. A relaxáció nem helyettesíti a modern orvosi ellátást.

Jelentkezz most!

Szánd az időt a gyógyulásra és Önmagadra.

Próbáld ki a Kezdőgyakorlatot, hogy meggyőződj: Neked is segíteni fog!

Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

Bemutató csomag

Egy próbát megér! Gyors és hatékony megoldás fejfájásod csillapításához a 7 napos HRP bemutató csomaggal

6.350 Ft

Teljes csomag

30 napos hozzáférés a teljes HRP Fejfájás Elengedő Programhoz a tartós és természetes enyhülésért.

25.400 Ft

VIP csomag

30 napos HRP hozzáférés és 2x60 perc személyre szabott on-line konzultáció. Kiemelt figyelem csak Neked!

49.000 Ft

Napi 1 óra pihentető lazítás 5 napig = természetes stresszoldás és tartós fájdalom­csillapítás.

×

Ugye máris jobban érzed magad?

Jelentkezem most az 5 napos HRP programra

Vagy iratkozz fel a HRP hírlevelére