Relaxáció

A lazítás, meditáció vagy relaxáció szinonímák.

Egy testileg ellazult, lelkileg nyugodt állapotot jelölnek, amely során éber figyelemmel érzékeljük önmagunkat, gondolatainkat és a külvilágot.

A relaxáció az önfejlesztés, egészségmegőrzés, stresszkezelés bevett és bárki által elsajátítható, egyszerű gyakorlata.

A relaxációt rendszeresen gyakorlók nyugodtabbak, éberebbek és kreatívabbak. Fejfájással küzdőknek kidolgoztunk egy ingyenes vezetett relaxációs gyakorlatot. Bárhogy is érzed most magad tegyél egy próbát! Ajándékozd meg magad pár perc pihenéssel és hallgasd meg a Kezdőgyakorlatot.

Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

Mi a relaxáció
és miért érdemes
megtanulni relaxálni?

Az alvás és ébrenlét mellett létezik egy harmadik fontos élettani állapot, az ellazult – idegen szóval relaxált – állapot.

Ilyenkor testünk izmait ellazítjuk, lelkünkben elcsendesedünk és közben éber tudatunkkal gondolkodunk, figyelünk. Tudományos vizsgálatok szerint ilyenkor csupa pozitív változás jelentkezik testünkben. A fejfájások jelentős része feszültségből ered, ezért relaxációs gyakorlatok végzésével eredményesen és gyorsan csökkenthetők a fejfájás tünetei.

Mi történik a meditáció hatására bennem?

Az alábbi eredményeket Dr. Herbert Benson a Harvard Egyetem kutatója igazolta.

A relaxáció a stressz legjobb természetes ellenszere, márpedig a feszültség, a stressz egészségünk legfőbb ellensége. Mérések szerint 20 perc relaxálás körülbelül annyi stresszt vezet le szervezetünkből, mint 3 óra alvás!

Kidolgoztunk a fejfájás tüneteinek tartós enyhítését szolgáló módszert és relaxáció sorozatot, ez a Headache Relief Program – HRP Fejfájás Elengedő Program.

A 6 fokozatosan mélyülő vezetett relaxációs gyakorlatból és munkafüzetből álló programunkkal mindössze 5 nap alatt jelentősen csillapíthatod fejfájásod tüneteit. Az eredmény ráadásul tartós. Ha van kedved, próbáld ki az ingyenes Kezdőgyakorlatot!

Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

Ha még sosem relaxáltál

…vagy bizonytalan vagy magadban néhány egyszerű módszerrel Te is elérheted a fent felsorolt hatásokat. Gyakorold az alábbiakat és egyre könnyebben fog menni az ellazulás. Sőt ezen gyakorlatokkal vagy a HRP-vel csökkentheted a testedre nehezedő stresszt.

Szemlélődés

Ülj le egy parkban, a kertben vagy a teraszon. Válassz egy közeli növényt vagy állatot és csak nézd 1 percig. A gondolataid időnként el-el fognak kalandozni, de te csak figyelj. Kb 1 perc után az elméd és a tested nyugodtabb lesz. Ha elhomályosul tekinteted a szemlélődés közben remek! Ez azt jelzi, hogy az agyad elkezdett a relaxáció során keletkező agyhullámokat kelteni. Figyeld meg, hogy 1 perc után a légzésed és a szívverésed nyugodtabb lesz.

Meditáció

A meditáció a stressz csökkentés nagyon erőteljes módja. A meditáció segít lecsillapítani az elme kavargó gondolatait. A test az alváshoz hasonló nyugalomba kerül. A test öngyógyító erői működésbe lépnek. A nagyon stresszes életet élők elsőre nehéznek találhatják, hogy mélyen elengedjék magukat. Éppen ezért hasznos olyan vezetett meditációkkal kezdeni, mint amiket a HRP tartalmaz. A HRP első 2-3 gyakorlata segít elérni és fenntartani a meditatív állapotot. Így a hosszabb gyógyító gyakorlatokat már magabiztosan végezheted el.

Azonnal kipróbálható tipp a stressz csökkentésére

Légzőgyakorlat

Ha a légzésedre figyelsz nagyon gyorsan meg tudod magad nyugtatni. Segíti az idegrendszer megnyugvását. A légzőgyakorlat remek lehetőség, hogy bárhol gyorsan megnyugtasd magad.

Csak tedd a következőket:

  1. ülj nyugodtan egyenes háttal, nézz ki egy pontot kicsivel szemmagasságod felett.
  2. lélegezz egyenletesen be és ki, lassan és nyugodtan.
  3. mondd magadban belégzéskor „beszívom a levegőt”, kilégzéskor „kiengedem a levegőt”

Csináld végig 10-20 kilégzés-belégzésig. Ha közben elkalandoznak gondolataid mondd újra magadban légzésed ritmusára: beszívom/kiengedem. Ha elhomályosul a tekinteted és/vagy jól esik becsukni a szemed máris működött!

Amikor végeztél mosolyodj el és gratulálj magadnak, mert tettél egészségedért.

Jelentkezz most!

Szánd az időt a gyógyulásra és Önmagadra.

Próbáld ki a Kezdőgyakorlatot, hogy meggyőződj: Neked is segíteni fog!

Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

Bemutató csomag

Egy próbát megér! Gyors és hatékony megoldás fejfájásod csillapításához a 7 napos HRP bemutató csomaggal

6.350 Ft

Teljes csomag

30 napos hozzáférés a teljes HRP Fejfájás Elengedő Programhoz a tartós és természetes enyhülésért.

25.400 Ft

VIP csomag

30 napos HRP hozzáférés és 2x60 perc személyre szabott on-line konzultáció. Kiemelt figyelem csak Neked!

49.000 Ft

Napi 1 óra pihentető lazítás 5 napig = természetes stresszoldás és tartós fájdalom­csillapítás.

×

Ugye máris jobban érzed magad?

Jelentkezem most az 5 napos HRP programra

Vagy iratkozz fel a HRP hírlevelére