Hogyan mulasztja el a HRP a fejfájást?

2021. szeptember 09.

A legtöbb fejfájás a levezetetlen feszültségből ered. A HRP a relaxáció által segít levezetni a felgyülemlett stresszt szervezetedből. A relaxáció a stressz levezetésének leghatékonyabb, természetes módja. A bennünk lévő feszültségek lehetnek fizikai stressz tünetek és belső, lelki stressz tünetek. A HRP gyakorlatok mindkét esetben segítenek. A jó relaxáció gyakorlatok ugyanis egyaránt segítik a testi és a lelki ellazulást is. A meditációk végére kialakul a belső nyugalom érzése. Vagyis a legtöbb fejfájás esetében a tünetet kiváltó ok szűnik meg.

A fejfájások kis része orvosi eredetű problémára utal, amit fontos kiszűrni. Ehhez a HRP elvégzése előtt érdemes szakemberrel konzultálni.

Mivel az agy nem érez fájdalmat ezért a migrénes típusú fájdalmak zöme is belső, tudati fájdalom. Fejfájósként talán nehéz elhinni, de a fájdalom élmény, amit a fejünkben átélünk nem az agy fájdalma. Éppen ezért a fájdalmunkról való tudatos gondolkodást célzó feladatok is helyet kaptak a HRP Munkafüzetben. A HRP több lépésben segít megválaszolni és tudatosítani, hogy mi okozza a fejfájásokat vagy migrént. A HRP Munkafüzet és a relaxációs anyagok is tartalmaznak a fejfájás okának feltárását elősegítő technikákat.

A tudati fájdalmak eredhetnek lelki konfliktusainkból és a gondolkodásunkból. Így a HRP-ben a konfliktusok felismerését és oldását támogató feladatok is helyet kaptak. A belső egyensúly tartós elérésének igénye a relaxáció sorozat minden elemére jellemző.

 A HRP segít aktiválni a testünk által termelt fájdalomcsillapító hormonokat. Szervezetünk kb 50 féle fájdalomcsillapító anyagot termel. Az endorfin például egységnyi adaggal mérve erősebb fájdalomcsillapító hatású, mint a legerősebb klinikumban használt szer a morfium. A relaxációs gyakorlatsorozat és a benne található fájdalom tudatosító gyakorlatok segítik az endorfin termelést és az endorfin koncentrálását a test fájdalom tünettel érintett területére.
A migrénes fájdalmak esetén a vérerek tágulását és összehúzódását okozó vérnyomás ingadozás, ér tágulás- és összeszűkülés kiegyensúlyozására törekedtünk a relaxációk készítése során. Az 5 napos program végére ez a belső ingadozás csillapodni fog és ezzel együtt a tünetek is enyhülnek.
A HRP a régóta fennálló, az idegrendszer által megtanult fájdalmak elmulasztására is alkalmas. Sőt a program kifejezett célja, hogy segítsen az ebben érintetteknek. Ilyen esetben a relaxációkon keresztül segítjük az idegrendszert, hogy a fejfájás tünetét elmulassza és többé ne hozza létre.

A fájdalom természetesen életünk és életben maradásunk fontos része! A HRP abban segít, hogy a belső, tudatilag létrehozott fájdalomtünetet szüntesse meg. Ha valamilyen baleset ér, az természetesen továbbra is a természetes és elvárható fájdalomtünetet fogja okozni.

Jelentkezz most!

HRP Jelentkezés
Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

További bejegyzéseink

×

Ugye máris jobban érzed magad?

Jelentkezem most az 5 napos HRP programra

Vagy iratkozz fel a HRP hírlevelére