A fejfájásról másként

2022. január 04.

A fejfájásról másként

A következő cikk az Életigenlők magazin téli számában jelent meg. Igyekeztünk más megvilágításba helyezni a fejfájást. Reméljük, hogy a fejfájásról való új gondolatokra sarkalljuk az érintetteket.

„Kevéssé ismert tény, hogy az ember számára a legerősebb stresszfaktor a szeretetlenség érzése. Elsősorban az önmagunk szeretetteli elfogadásának képessége, illetve ennek hiánya okoz feszültséget. Ide, ebbe a feneketlen űrbe költözik be a mumus: a fejfájás.”

Minden második magyar ember szenved élete során a visszatérő fejfájástól. A nőket 3-5-ször nagyobb arányban érintik a kellemetlen tünetek, de a férfiak sem kivételek. A legtöbb esetben a visszatérő tünetek oka orvosi kivizsgálás után sem egyértelmű.

Valószínűsíthető, hogy a kiváltó ok sok esetben nem testi eredetű. A fejfájásról sok hasznos, tudományos információt közreadhatnék itt, ám ettől a kellemetlen tünetek biztosan nem enyhülnének. Ezért kísérletet teszek: igyekszem más megvilágításba helyezni a fejfájást. Sőt a témával kapcsolatos aktív gondolkodásra kívánom önöket sarkallni. Elsősorban azzal a szándékkal, hogy vegyék komolyan ezt a problémát és igyekezzenek bátran a végleges megszüntetésre törekedni. A cikk végén közreadok egy gyógyszerek mellett (vagy helyett) alkalmazható természetes stresszoldó, fájdalomcsillapító módszert is. Tegyenek egy próbát. Testünk rendkívül bölcs. Fizikai tünetekkel jelzi számunkra, ha valami nincs rendjén. Ahogy számtalan betegség esetében a fejfájás kapcsán is egyértelmű jelzést kapunk, hogy valami gond van. A konstans fájdalomnál egyértelműbb utalást – valljuk be – nem is adhatna testünk. Valamit magunkban, fejünkben hordozunk, aminek nem ott lenne a helye… A teljes cikk az Életigenlők magazin oldalán érhető el:

HRP – Headache Relief Program (Fejfájás Elengedő Program)

Célzottan a fejfájás tüneteinek természetes módszerrel történő enyhítésére, a fejfájás lelki okának feltárására született meg a HRP módszere. A HRP egy 5 napos, online, önállóan, otthonról elvégezhető relaxáció alapú program, ami nem igényel előképzettséget. A HRP sikeres teljesítéséhez naponta 2 kellemes lazító gyakorlatot kell meghallgatniuk. A hanganyagokat egy munkafüzet egészíti ki, melyben háttérinformációt és gyakorlati feladatokat találnak. A HRP fokozatosan csillapítja és megszünteti a feszültségből eredő fejfájásokat. A HRP kipróbált vizualizációs és meditációs elemekre épül. A módszer több pszichoterápiás irányzat eszközeit használja. A HRP módszere részletes és alapos, egyértelműen végigvezet egy lelki segítő folyamaton.

Jelentkezz most!

HRP Jelentkezés
Fejfájás elengedő relaxáció
0:00 19:41

További bejegyzéseink

×

Ugye máris jobban érzed magad?

Jelentkezem most az 5 napos HRP programra

Vagy iratkozz fel a HRP hírlevelére